Hei, olen Riikka Hovi, Anondo Oy:n perustaja ja yritysvalmentaja.

Onpa mukavaa, että olet sivuillani. Toivottavasti sivut tarjoavat sinulle oivalluksia, olet sitten esimies, yrittäjä tai pohdit asioita itsesi johtamisen näkökulmasta. Olet ehkä hakemassa inspiraatiota ja innostusta käytännön johtamistilanteisiin tai olet kenties tilanteessa itsesi kanssa, jossa todella on tarpeellista pohtia omia arvoja ja motivaatiotekijöitä. Kaipaatko konkreettisia vinkkejä, neuvoja tai pätkän matkaa rinnalla kulkevaa mentoria löytääksesi polun hyvinvointiin ja kukoistukseen työroolissasi ja –tehtävissäsi? Mikäli tunnistit tästä itsesi, olet oikeassa paikassa.

Minun intohimoni on aina ollut esimiestyö. Autan sinua Anondon yrittäjänä ja yritysvalmentajana ottamaan esimiesroolin haltuun, ratkomaan monin eri työkaluin työyhteisön toimivuuteen liittyviä haasteita sekä ottamaan toiminnan ja osaamisen kehittämisen oleelliseksi osaksi johtamaasi kokonaisuutta. Anondo tarjoaa sinulle mahdollisuuden valita, onko henkilökohtainen tapaaminen tai verkkokouluttautuminen sinulle luontevin tapa ottaa haltuun uusia asioita. Vai haluaisitko mahdollisesti tuoda itse Anondon kursseilla oppimasi asiat organisaatiokohtaisen koulutuksen avulla koko henkilöstön hyödyksi?

Autan sinua toimimaan esimiesroolissa niin, että sekä sinä että tiimisi opitte, miten tavoitteet saavutetaan. Lisäksi uskallan luvata, että samanaikaisesti henkilöstön hyvinvointi ja tyytyväisyys paranevat. Uskon vahvasti dialogiseen johtamiseen sekä jämäkkään johtamisotteeseen. Laadukkaasti esimiestehtävässä toimien brändäät pian itsestäsi esimiehen, jonka tiimiin kaikki haluavat töihin!

Seuraavaksi kerron hiukan itsestäni, jotta tiedät, millaisen kokemuksen kautta olen nykyiseen rooliini tullut.

Kuva: karoliina@kuvakonttori.fi

Tutustu työkokemukseeni tarkemmin:

LinkedIn

Olen yrittäjä, kolmen pojan äiti, kouluttaja, bloggaaja ja aina yhtä innostunut kehittämisestä. Omaa työuraani on aina leimannut työn ohella opiskelu. Se ei aina ole ollut helpoin tie, mutta on taannut aina ajantasaisen tiedon kuhunkin työtehtävään sekä monia upeita verkostoitumismahdollisuuksia. Opiskelin tradenomiksi ensimmäisten tiiminvetäjä- ja esimiestehtävieni rinnalla. Esimiestyötä olen tehnyt reilun kymmenen vuoden ajan ja esimiestyön ohessa suoritin myös Johtamisen erikoisammattitutkinnon. Osaksi esimiestyötäni ovat aina kuuluneet moninaiset prosessi- ja toiminnan kehitystehtävät sekä projektijohtamista vaativat tehtävät.

Olen saanut työskennellä esimiehenä niin operatiivisen työn esimiehenä kuin johtoryhmänkin jäsenenä. Johdettavani ovat olleet sekä suorittavan työn tekijöitä, asiantuntijoita, projektipäälliköitä että esimiehiä. Kukin näistä on vaatinut omanlaisensa johtamisotteen, haastanut minut pohtimaan, millaista esimiestyötä kukin johdettava rooli ja henkilö kaipaa. Olen nauttinut suunnattomasti, että minulla on ollut mahdollisuus haastaa itseäni ja kehittyä esimiestyössä jatkuvasti. Sekä toiminnan kehittäminen että itseni ja osaamiseni kehittäminen ovat minulle innostuksen moottoreita.

Aina innostuvalla mielellä on myös kääntöpuolensa, sillä huomasin pitkän esimiesrupeaman ja lukuisten muutosprojektien jälkeen kyseenalaistavani työni ja toimintamallini esimiehenä. Huomasin olevani hiukan hukassa oman roolini suhteen sekä oman työn ja ajanhallinnan suhteen. Päätin lähteä palkattomalle vapaalle pohtimaan vaihtoehtojani. Vetäydyin mökille. Lepäsin aina, kun siltä tuntui ja haravoin tonttia viikon ajan, kunnes mitään haravoitavaa ei enää ollut. Pikkuhiljaa, kun tontti siistiytyi, myös mieleni selkeytyi. Minusta alkoi tuntua, ettei paluu edellisen työnantajan palvelukseen ollut enää vaihtoehto. Oli aika tehdä jotain uutta.

Anondon tarina sai alkunsa vappuna 2008. Tuntui uskomattomalta, että olin hypännyt yrittäjyyteen ilman suurempia ennakkovalmisteluita varmana siitä, että tulisin pärjäämään. Olin työskennellyt ennen yrittäjyyttä kymmenen vuotta esimiestehtävissä. Esimiehenä oleminen ja siinä roolissa kehittyminen olivat intohimoni ja ylpeyden aiheeni. Sen työkokemuksen turvin oli hyvä lähteä yrittäjyyteen, vaikka johtaminen keskittyi alkuun oman itsen ja yritystoiminnan johtamiseen. Näin jälkikäteen ajatellen yrityksen perustaminen oli sulaa hulluutta – ei asiakkaita, ei pääomaa, ei varmuutta tulevasta.

Mutta innostus oli valtava yrittäjyydessäkin. Heti yrittäjyyden alkuvaiheessa aloitin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelun, minkä avulla sain luotua yrityksen strategian ja lähdettyä kehittämään toimintaa määrämuotoisempaan suuntaan. Tein opinnäytteen asiantuntijapalveluiden tuotteistamisesta ja huomasin pian puhuvani erilaisissa tilaisuuksissa kehittämästäni palveluiden tuotteistamisen mallista sekä opinnäytetyön lopputulemasta, työyhteisötaitoisuuteen kehittämistäni palveluista. Tuntui hyvin luontevalta kouluttaa esimiestyötä ja työyhteisötaitoisuutta ja se varmasti näkyi myös toiminnassani asiakkaille päin.

Olen saanut hyödyntää asiantuntemustani vuosia myös ammatillisen aikuiskoulutuksen puolella, jossa olen toiminut kouluttajan, ohjaajan ja arvioijan rooleissa. Olen toiminut johtamisen erikoisammattitutkinnon, lähiesimiestyön ammattitutkinnon sekä yrittäjyysalan tutkintojen asiantuntijana. Tämä työ on osaltaan vienyt minut todella mielenkiintoisiin organisaatioihin ja kehittyville toimialoille. Tätä kokonaisuutta tukemaan kouluttauduin näyttötutkintomestariksi ja ammatilliseksi opettajaksi.

Tänään voin sanoa olevani erittäin ylpeä omasta polustani. Huomaan, että matkani mutkat ovat saaneet minut ajoittain arvioimaan omaa ammattitaitoani ja motivaatiotani. Palveluiden kehittäminen jatkuu edelleen yrityksessäni Anondossa – olenhan sydämeltäni kehittäjä! Hyödynnän esimiesvalmennuksissa 360-analyysiä sekä Reissin Motivaatioprofiilia, jotka molemmat mahdollistavat uusien näkökulmien tuomisen johtajuuden kehittämiseen.

Sinulle asiakkaanani haluan jatkossa myös tarjota koulutuksia sähköisesti, verkkovalmennuksina. Verkkovalmennusten materiaalit jäävät käyttöösi, jolloin voit aina halutessasi palata tarvitsemiisi työkaluihin tai hakea kadonnutta inspiraatiota uudelleen.

Tule mukaan Anondon uutiskirjeen tilaajaksi, niin saat tiedon kursseista, artikkeleista ja ilmaisista aineistoista, joita aika ajoin tuotan verkkoon.

Etevämmäksi tuleminen on jatkuva matka, jonka tunnelmista kannattaa muistaa nauttia.

Olet lämpimästi tervetullut Anondon matkaan!