Tulevaisuuden esimies
» » » Tulevaisuuden esimies

Tulevaisuuden esimies

Aihealue Esimiestyö, Yleinen | 0

Valmennustilaisuuksia pitäessäni minulla on aitiopaikka nähdä ja kuulla nykypäivän organisaatioiden johtamiskulttuuria. Osallistujat myös kertovat ihastuttavan avoimesti kokemuksiaan siitä, millaista on työskentely omassa työpaikassa, yhteisössä, johon tullaan joka aamu töihin. Harmikseni kuulen edelleen monia esimerkkejä siitä, miten esimies ei hallitse perusvuorovaikutustaitoja ja aiheuttaa näin toimien hämmennystä ja pahaa mieltä työyhteisössään.

 

“Kun Marja tulee aamulla töihin, hän näkee, että esimies on jo tullut, koska esimiehen työhuoneen ovi on auki. Esimies ei kuitenkaan tyypilliseen tapaansa ole sytyttänyt huoneeseensa valoja ja on valunut näyttöpäätteen taakse niin, että vain otsatukan hiustupsu näkyy. Marja huikkaa hyvän huomenen, muttei ikinä kuule esimieheltä vastausta.”

 

“Jukka joutuu lähtemään kesken työpäivän hakemaan sairaan lapsen päivähoidosta pois ja kertoo siitä esimiehelleen. Seuraavana päivänä Jukka tulee töihin ja kertoo koko tiimille aamupalaverissa lapsen tilanteen olleen niin vakava, että lapsi joutui jäämään yön yli sairaalaan tarkkailuun ja Jukan vaimo on parhaillaan lapsen kanssa sairaalassa. Työkaverit kuuntelevat, tsemppaavat ja halaavat. Jukan esimies odottaa näiden tunteenpurkausten menevän ohi ja aloittaa palaverin.”

 

Vastaavia esimerkkejä löytyy arjesta useita. On itsestään selvää, että työpaikan työilmapiiriä on mahdollista parantaa avoimuudella ja sujuvalla vuorovaikutuksella. Toinen itsestäänselvyys on, että esimies johtaa omalla esimerkillään.

Rakas esimies, mikä ihmisten kohtaamisessa ja empatian käytännön toteutuksessa on niin vaikeaa?

 

Yksi näkökulma asiaan on, miten esimies on osannut ottaa haltuun oman roolinsa. Liittyykö jäykkyys vuorovaikutuksessa siihen, että et tiedä, miten esimiehenä on sopivaa käyttäytyä? Ajatteletko, että menetät auktoriteettisi tiimin silmissä antautumalla keskustelemaan henkilökohtaisella tasolla? Ajaako kiire sinut sulkeutumaan kuoreesi, jolloin vältyt liialta jutustelulta ja voit paremmin keskittyä omiin tehtäviisi?

 

Esimiehen perustehtävä perustuu vuorovaikutukselle. Ilman avointa tiedottamista, aktiivista palautteenantoa ja keskustelua et pärjää. Tarvitset esimiehenä tiimisi. Jokaisen tiimiläisen antamaan oman panoksensa, kertomaan havaintojaan ja jakamaan osaamistaan. Omalla esimerkilläsi pystyt näyttämään, miten meillä asiat hoidetaan.

Jos osaat kuunnella, näytät esimerkilläsi, miten kertojaa kunnioitat. Kun uskallat laittaa itsesi likoon ja kertoa myös omista epäonnistumisistasi, rohkaiset tiimiä jakamaan omia kehittymisen paikkojaan.

Pysähdy ja kohtaa ihminen. Ota vastaan hänen reaktionsa ja ohjaa oikeaan suuntaan. Klikkaa ja Twiittaa

Johtajuuden kehittämisen asiantuntija, kirjailija Aki Ahlroth toteutti kyselyn alkuvuodesta 2017, jossa pyydettiin vastaajia kertomaan tulevaisuuden johtajan 10 tärkeintä ominaisuutta. Vastausten perusteella 10 tärkeintä ominaisuutta ovat seuraavat:

  1. Tunneäly
  2. Empaattisuus
  3. Avoimuus
  4. Aitous
  5. Kuunteleminen
  6. Mahdollistaminen
  7. Inhimillisyys
  8. Tilannetaju
  9. Vuorovaikutustaidot
  10. Rohkeus

 

On herättelevää huomata, miten niin kutsutut pehmeät arvot koetaan kaikkein tärkeimpinä. Vastaukset kuvastavat yhtäältä organisaatioiden ja henkilöstön tarpeita johtajuudelle tulevaisuudessa, mutta toisaalta myös alleviivaavat sitä, mikä monessa nykypäivän organisaatiossa jää uupumaan.

Varaudumme digitalisaatioon, mutta merkittävät hyödyt on saavutettavissa myös hyvät vuorovaikutustaidot omaavalla esimiehistöllä.

Kukin esimies on vastuussa omasta käytöksestään. Klikkaa ja Twiittaa

Nuo listalla olevat asiat ovat henkilön osaamista ja ominaisuuksia, joten jäykän organisaatiokulttuurin piikkiin emme voi laittaa omaa käytöstämme. Toki organisaatiokulttuuri on mahtava voima, joka voi aiheuttaa haasteita tiettyjen asioiden etenemiselle, mutta ei sen meitä esimiehinä pidä muuttaa tai muovata. Vuorovaikutteisella esimiestyöllä pystyt vaikuttamaan niin omaan kuin tiimisi hyvinvointiin.

Ja uskaltaisinpa väittää, että listalla olevat asiat on myös helppo toteuttaa, ottaa osaksi omaa toimintatapaa. Samalla tulet luoneeksi itsestäsi mielikuvan ja brändin esimiehenä, jolla on rohkeutta tehdä omannäköistä esimiestyötä ja kannustaa myös muut onnistumaan.

Tulevaisuuden esimiehiä on jo monessa työyhteisössä. Klikkaa ja Twiittaa

Nuo empaattiset ja aidosti innostuneet pitäisi saada lähettiläiksi muillekin työpaikoille.